Производител и вносител на
моторни масла и смазочни продукти

Trims Oil  
Trims Oil

Избор на масло за вашият автомобил


Маслата са много важен фактор за пробега и работата на двигателя.Тяхното основно свойство е, да смазват триещите се повърхности.

Маслата имат охлаждащи и почистващи свойства.

Маслото влияе и върху разхода на гориво на автомобилите.Маслата според вискозитета биват:синтетични,полу-синтетични и минерални.За вашият избор може да посетите www. Trimsoilbg.Маслата се категоризират и от лицензирани фирми.

Рано или късно много шофьори се сблъскват с необходимостта да сменят моторното масло и по този начин да изберат правилния продукт. Но как да се направи това? Тъй като на пазара има голям брой видове двигателно масло и трябва да изберете конкретно масло. Колкото и да е странно, няма нито едно правилно или най-доброто масло. Във всеки отделен случай, за всеки отделен двигател, трябва да изберете необходимото масло. И за да изберете моторното масло, от което се нуждаете, трябва да се ориентирате само в няколко ключови области.

Когато избирате моторно масло, моля, положете усилия и спазвайте изискванията на производителя на вашия автомобил за използваните масла и течности (част от инструкциите за експлоатация на автомобила).

Ако вашата кола обаче не е най-новата и ако информацията в инструкциите за експлоатация е непълна или просто остаряла, ще трябва сами да изберете маслото. По този начин трябва да помислите и да разберете какво:

Клас  SAE-Американски стандарт
Клас на качество според ACEA и API-Европейски стандарт
Минерално, синтетично или полусинтетично масло

Има три най-известни институции, които класифицират моторните масла според качеството: API, АСЕА (ССМС) и ILSAC.
Класификацията на петрола API (American Petroleum Institute) има класификации на масла S (услуга) и C (търговски). Маслата от класификация S са предназначени за бензинови двигатели и класификация С. За дизелови двигатели. В обозначението на етикета винаги ще намерите две букви: първата винаги е S или C, втората латинска буква се използва за обозначаване на класа на моторното масло (по-високата В азбуката допълнителната буква е, колкото по-високо е нивото на маслото).

Понастоящем API има следните настоящи класове за бензинови двигатели: SG (1989), SH (1993), SJ (1996), SL (2001), SM (2004), SN (2010). За дизелови двигатели за леки автомобили, микробуси и търговски превозни средства: CF-4 (1990), CG-4 (1995), CH-4 (1998), CI-4 и CI-4 + (2002), CJ-4 (2010). Годината, от която е валидна съответната спецификация, е показана в скоби.

Класификацията на ACEA за моторни масла (Association des ConstructeursEuropéensd'Automobiles), публикувана през 1996 г., определя по-подробно областите на приложение в моторното масло и подчертава повече от неговите експлоатационни характеристики. Маслата са маркирани с буква (A за бензинови двигатели, B и E за дизелови двигатели) и цифра (колкото по-голям е броят, толкова по-добри са свойствата на маслото), последвана от годината на одобрението на спецификацията или промяната. Тези класове на качество са изброени по-долу и във възходящ ред според подобрението на техните свойства.

Масла за леки автомобили, микробуси и микробуси бензинови двигатели: А1 от 1996 г., А2 от 1996 г., А3 от 1996 г., А4 от 1998 г., А5 от 2002 г.
Масла за леки автомобили, микробуси и дизелови двигатели с кутии: B1 от 1996 г .; B2 от 1996 г .; B3 от 1996 г., B4 от 1998 г., В5 от 2002 г. Не разглеждаме класа с буквата E, това са масла за камиони.

От 2004 г. в класификацията ACEA ще се появи нов клас масло C (C-1, C-2, C-3, C-4), който може да се използва както в бензинови, така и в дизелови двигатели от последно поколение. Класът е с ниско съдържание на пепел (ниско съдържание на сулфатна пепел, сяра и фосфор) и е съвместим с най-новите системи за последваща обработка на отработени газове, които са много чувствителни към пепелта.

Минералните масла се получават от нефт чрез рафиниране и дестилация. Има два основни вида минерални масла: парафиновото и нафтеновото. Те съдържат много добавки и доста бързо губят смазващите си свойства. Тези масла се различават по структурата на съдържащите се в тях въглеводороди. Парафиновите базови масла са най-подходящи, те имат по-добри вискозитетни и температурни свойства.

Друг начин за подобряване на свойствата на минералното масло е хидрокрекингът, при който въглеводородите се „изправят” чрез пренареждане на атомите, което води до получаване на изомери. Недостатък на този метод е, че образуването на изомери се връща назад, така че маслото за хидрокрекинг е много близко по свойства до синтетичното, но остарява много по-бързо, като губи своите химични свойства. Очевидното предимство на всички минерални масла - техните цени.

Синтетичното масло се получава чрез синтеза на определени химични съединения, така че на този продукт се придават желаните експлоатационни свойства, а именно: максималната химическа и термична стабилност.

По-високата стойност на потока позволява триенето да бъде намалено, което води до намаляване на разхода на гориво и известно увеличаване на работата на двигателя.

Ниската температура на помпата означава, че двигателят не е претоварен при ниски температури на околната среда.

Синтетичното моторно масло има висока температура на изпаряване, което означава, че не е толкова чувствително към прегряване.
Химическата стабилност на маслото практически се поддържа през целия експлоатационен живот, тъй като по време на работа на двигателя то се окислява и се елиминира по-малко.
 

ПАРТНЬОРИ

AVA-M
ЕМ КОМПЛЕКТ
TransPress
Petrol
TSAKI
Discordia
PORSCHE
SKODA
FIBRAN
Agrofina
ЛУКОЙЛ
СОТ
Мебели ВИДЕНОВ
GeoTrading
Сектрон
Елаците МЕД АД
BMC
Промекс
© ТРИМС ОЙЛ ООД
  Моторни масла

Антифриз
Течност за чистачки

Спирачна течност
Грес
Дезинфектанти
AdBlue
Битова химия
Други

  Търсене